Met onze manier kun je de locale ondernemer en de locale economie steunen. Door te innoveren worden er nieuwe kansen geboren. Dat kost geld, maar dat verdient zich uiteindelijk vanzelf terug. Innovatie en  duurzaam produceren, dat is de uitdaging! De huidige eisen vragen om constante vernieuwing. De techniek gaat snel vooruit dus kiezen wij voor de slimste oplossing. Mijn plannen worden serieus genomen. Ik moet investeren om door te kunnen groeien en met de steun van het fonds heb ik nu de mogelijkheid. Mijn ondernemersbloed gaat weer sneller stromen! Ik vind het leuk om, naast het goede rendement op mijn deelname, in contact te komen met gedreven ondernemers en hun bij te staan met mijn kennis Mijn eigen lunchroom, mijn droom is eindelijk werkelijkheid. Het is prettig wanneer je medeondernemers kunt helpen met jouw ervaring en adviezen Door onze expansie kunnen we ook wat gaan betekenen voor de locale werkgelegenheid, dat is een pluspunt

Activiteit en omvang

Activiteiten van het fonds bestaan uitsluitend uit het financieren van MKB bedrijven.

Omvang

De omvang van het fonds bedraagt maximaal  € 2.000.000

Bij een inleg van € 500.000 gaat het fonds van start met het uitzetten van leningen.Beoogde stortingsdatum door de deelnemers is vastgesteld op ‘binnen 14 dagen na eerste verzoek van het fondsbestuur’. Om de inleg en de uitgifte binnen het fonds zoveel mogelijk in de pas te laten lopen worden direct 2 participaties ad € 50.000 volgestort (minimale deelnamebedrag). Eventuele extra participaties worden gestort op afroep van het fondsbestuur.

De uiterste sluitingsdatum van het fonds is 31 december 2018. Met deze sluitingsdatum wordt bedoeld dat na deze datum geen leningen meer verstrekt worden. De expiratiedatum van het fonds is 31 december 2020.  

Nieuws
13 februari 2015
Succesvolle start Kinderspeelparadijs mede mogelijk gemaakt!

Persbericht – FFMKB steunt lokale ondernemers

19 juni 2014
Financieringsfonds MKB Drechtsteden officieel van start!

Het startschot is gegeven! Financieringsfonds MKB Drechtsteden is officieel van start gegaan! Lees hier het persbericht van juni 2014.

7 januari 2014
FFMKB in het AD

Op vrijdag 29 november 2013, heeft dagblad AD de Dordtenaar een artikel aan het Financieringsfonds MKB Drechtsteden gewijd. U kunt het gehele artikel hier lezen.